Centre for Health and Technology (CHT)

29.07.20

Centre for Health and Technology (CHT) luo uusia mahdollisuuksia tulevaisuuden kehityssuunnille ja -poluille terveyden ja hyvinvoinnin alueella.

Verkkosivulle

Yhteystiedot:

Maritta Perälä-Heape
Johtaja, työelämäprofessori 
Data-enabled Healthcare Solutions and Innovation Ecosystems
maritta.perala-heape@oulu.fi
+358 40 6734159
 

Kotisivu:

www.oulu.fi/cht/

Centre for Health and Technology (CHT) luo uusia mahdollisuuksia tulevaisuuden kehityssuunnille ja -poluille terveyden ja hyvinvoinnin alueella.
 
CHT

  • rakentaa tulevaisuuden keihäänkärkiteemoihin liittyvää strategista innovaatioagendaa,
  • koordinoi OuluHealth-ekosysteemin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa,
  • tukee ekosysteemin jäseniä innovatiivisten ratkaisujen kehittämisessä ja käyttöönoton edistämisessä,
  • luo uusia ekosysteeminlaajuisia innovaatiotoiminnan malleja, ja
  • mahdollistaa strategisen yhteistyön kansainvälisten verkostojen ja partnereiden kanssa.


Vuodesta 2011 lähtien olemme systemaattisesti rakentaneet strategisia connected health -aihealueen TKI-kokonaisuuksia, ja pohjustaneet niiden avulla uraauurtavaa polkua kohti datalähtöistä terveydenhuoltoa. Tekemämme pioneerityö on merkityksellistä, sillä terveydenhuollon muutos kohti ennaltaehkäisevää, yksilöllistä ja osallistavaa hoitoa luo uusia maailmanlaajuisia liiketoimintamahdollisuuksia, joiden hyödyntämiseen edelläkävijäalueilla on parhaat mahdollisuudet. Olemme olleet ideoimassa, koordinoimassa, toteuttamassa ja tukemassa kymmeniä aloitteita liittyen yksilölliseen terveyteen, tulevaisuuden terveyspalveluihin, tulevaisuuden sairaaloihin ja biopankkeihin.

Nykyisin CHT toimii osana Oulun yliopiston lääketieteellistä tiedekuntaa. Se koordinoi mm. DigiHealth Hub projektia, joka on yksi OuluHealth ekosysteemin kärkihankkeista. DigiHealth Hub tukee tutkijoita ja innovaatiotoimijoita datalähtöisen terveyden ja hyvinvoinnin haasteiden ratkaisemissa. Se edistää tietotaidon kasvamista hyviä käytänteitä ja asiantuntemusta jakamalla sekä edistää innovaatioita tuottamalla uusia työkaluja, metodeja ja ohjeistuksia digitaalisten terveyspalveluiden ja –ratkaisujen kehittämiseen ja arviointiin. Lisäksi se luo uusia yhteistyömahdollisuuksia rakentamalla uusia aihealueen tutkimus- ja innovaatiopartneruuksia.