Hyteairo ja KATI-ohjelma

31.03.21

Hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka -ohjelma eli #hyteairo-ohjelma tukee ja vauhdittaa tekoälyn ja robotiikan hyödyntämistä hyvinvointialan palveluissa ja toimintaprosesseissa. Kotona asumisen teknologiat ikäihmisille (KATI) -ohjelma edistää teknologian hyödyntämistä kotihoidossa ja kotona asumisen palveluissa.

Verkkosivulle

 Yhteystiedot:

Katja Pulli, Erikoissuunnittelija, Hyteairo, THL
katja.pulli@thl.fi
+358 29 524 7663
 

Heidi Anttila, ohjelmajohtaja, Hyteairo- ja KATI-ohjelma, THL
etunimi.sukunimi@thl.fi
Puhelin +358 29 524 7687

 

Kotisivu:

Hyteairo

KATI-ohjelma

Tapahtumakalenteri

 

Hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka -ohjelma eli #hyteairo-ohjelma tukee ja vauhdittaa tekoälyn ja robotiikan hyödyntämistä hyvinvointialan palveluissa ja toimintaprosesseissa.

Hyteairo toimii kaikkien aiheesta kiinnostuneiden sidosryhmien yhteydenpidon ja kehittämisen ohjelmana. Itse toiminta muodostuu verkoston jäsenten antamasta palautteesta ja STM:n nimeämän neuvonantajaryhmän ohjauksesta.


Kaavio Hyteairosta

Keskeiset hyödyntämiskohteet ovat:

  • Kotona asuminen (KATI-ohjelma)
  • Keskusteleva sote-tekoäly (yhdessä AuroraAI-ohjelman kanssa)
  • Tekoäly analytiikassa (tiedolla johtamisessa ja tutkimuksessa)

Edellytyksiä tekoälyn ja robotiikan kehittämiselle ja käytölle hyvinvointialalla tuovia toimenpiteitä ovat verkostoyhteistyö, osaamisen kehittäminen, vaikutusten ja vaikuttavuuden arviointi ja kansainvälinen yhteistyö.

Verkosto luo näkymän hyteairo-alan tapahtumiin, julkaisuihin, lausuntopyyntöihin, kyselyihin ja uutisiin. Hyteairo-tapahtumiin osallistumalla ja kyselyihin vastaamalla kuka tahansa voi myös osaltaan kehittää alaa Suomessa. 

Verkoston jäsenet saavat verkostokirjeen sähköpostiin kerran kuussa.

KATI-ohjelma kaavio

Kotona asumisen teknologiat ikäihmisille (KATI)

Kotona asumisen teknologiat ikäihmisille (KATI) -ohjelma edistää teknologian hyödyntämistä kotihoidossa ja kotona asumisen palveluissa.  

Tavoitteena on edesauttaa kotona asuvien iäkkäiden toimintakykyä ja turvallista asumista sekä parantaa kotihoidon ammattilaisten työhyvinvointia.

Ohjelma toteutetaan alueellisilla hankkeilla, joissa pilotoidaan ja otetaan käyttöön muun muassa etähoitoratkaisuja, robotiikkaa, tekoälyä ja kotona kerättävän tiedon analytiikkaa. 
 

KATI-ohjelma ja alueelliset KATI-hankkeet Innokylässä

KATI-ohjelman logo