Julkaistu: 01.01.1970

Ari 67v

Oma- tai vuokra-asunto, Pohjois-Pohjanmaa


Omannäköinen arki

Tavalliseen arkipäivään kuuluu liikuntaa ja lastenlasten hoito. Hyvään arkeen kuuluvat harrastukset, normaalit arkitoimet sekä asioiden hoito. Arjen kohokohtia ovat ihmisten kohtaaminen esim liikuntaryhmässä tai eläkeläisten kokouksissa sekä lastenlasten hoito. Haluan itse päättää talousasioista ja harrastuksista ja se on mahdollista. Arjen sujumista helpottavat sukulaiset, vaimo ja tieto siitä, että raha-asiat ovat kunnossa. Saan apua arkeeni vaimolta ja eläkeläisystäviltä. Huolta herättävät lastenlasten tulevaisuus.

Koti

Asun kerrostalokolmiossa vaimon kanssa. Olen asunut tässä asunnossa kolmen vuoden ajan. Tilaa on sopivasti, asumismuoto on oikea ja tärkeää on siisteys sekä rauhallinen seutu. Nykyinen asunto on ajateltu vanhenemista varten

Palvelut ja liikkuminen

Emme käytä kotiin tuotavia palveluita. Käymme lähikaupassa ja kerran pari viikossa kaupungin marketissa. Pankkiasiat hoidamme netissä. Apteekki yms. ovat lähellä. Kulttuuripalveluita käytämme tarpeen mukaan. Matkoilla käymme harvakseltaan, myös ulkomailla. Liikunta hoituu lähialueilla. Kotoa kauppaan on matkaa 300 m - 10 km. Liikun kodin ulkopuolella autolla, kävellen tai polkupyörällä. 

Digitaalisten laitteiden käyttö 

Käytän erilaisia digitaalisia laitteita. Niiden käyttöön ei liity hankaluuksia. Laitteet eivät herätä erityisiä tunteita tai ajatuksia. Parasta laitteissa olisi se, että pääsisin elämäni kalkkiviivoille omin neuvoin.

Sosiaalinen elinpiiri

Tunnen naapurini hyvin. Olen mukana eläkeläisissä sekä liikuntaryhmissä. Tapaan näiden kautta ihmisiä useina päivinä viikossa.

Elämän käännekohdat

Lähtö opiskelemaan, perheen perustaminen, lasten lähtö omiin elämiinsä, lastenlasten syntymät, eläköityminen, eläköidyttyä muutto pois omakotitalosta kerrostaloon ja kauas entisestä asuinympäristöstä. Muutoksista auttoi selviytymään vaimo ja lapset perheineen. Ennen niitä olin kyllä aika omillani. Alkuperäinen perheeni oli ns. hajalla.

Kiteytys hyvästä arjesta ja asumisesta 

Hyvä yhteistyö vaimon kanssa. Talousasiat olemme sopeuttaneet uuteen, eläköitymisen jälkeiseen mittakaavaan. Haluaisin pitää aina kiinni vaimosta, lapsista perheineen sekä terveydestä.


Palaa hakutuloksiin