Julkaistu: 01.01.1970

Anneli 75v

Oma- tai vuokra-asunto, Keski-Suomi


Omannäköinen arki

Arjessa tärkeää minulle ovat liikunta (kuten kuntosali), leipominen ja käsityöt. Haluan elää hyvää arkea hyvin syöden ja liikkuen. Minusta on tärkeää, että voin päättää mitä teen. 

Terveyteni on hyvä. Saan apua kesämökillä raskaissa töissä tyttären perheeltä. Minua huolettaa sotatila Ukrainassa ja se, että Venäjä on naapuri. Turvallisuuden tunnetta lisää puolestaan liittyminen Natoon.

Koti

Asun yksin 81 neliön kerrostaloasunnossa, jonka omistan. Olen asunut samassa asunnossa 15 vuotta. Olen tyytyväinen asumiseen eikä minulla ole tulevaisuuden suunnitelmia asumisen suhteen.

Palvelut ja liikkuminen

En käytä kotiin tuotavia palveluita vaan lähden palveluiden perässä kotoa kaupungille. Käyn jalkahoidossa kaksi kertaa vuodessa ja kylpylöissä pari kertaa vuodessa. Kaupat ovat lähellä, noin kilometrin päässä. Liikun laajasti kodin ulkopuolella, esimerkiksi kesämökki on 40 km päässä ja tytär asuu 65 km päässä. Liikun omalla autolla.

Digitaalisten laitteiden käyttö 

Käytän älypuhelinta, tablettia, tietokonetta ja televisiota. Digilaitteiden käyttöön ei liity hankaluuksia.Koen, että laitteet helpottavat arkielämää.

Tärkeät henkilöt 

Minulle tärkeitä henkilöitä ovat naapurit, lapset, harrastusporukat sekä kesämökkinaapurit. Olen mukana erään yhdistyksen toiminnassa. Teen yhdistyksessä tilinpäätöksen ja talousarvion ja olen jäsensihteeri. Tapaan yhdistystoiminnassa vähintään kerran viikossa kavereita.

Lisäksi käyn joogassa ja kuntosalilla viikoittain, missä tapaan kavereita. Olen myös taloyhtiön hallituksessa ja sitä kautta tapaan talomme asukkaita. Kesäaikaan tapaan myös mökkinaapureita.

Elämän käännekohdat ja vaikutus 

Isona käännekohtana elämässä oli puolison kuolema kaksi vuotta sitten. Elämä muuttui totaalisesti 54 vuoden avioliiton jälkeen. Koin suurta turvattomuutta ja koen osittain vieläkin. Selviytymisessä auttoivat lapset, naapurit ja harrastukset. Lisäsin harrastuksia kodin ulkopuolella ja se on ollut minun pelastukseni ikävästä ja yksinolosta.

Kiteytys hyvästä arjesta ja asumisesta 

Hyvään arkeen kohdallani kuuluvat terveys, lapset, ystävät ja harrastukset. Näistä en halua luopua.


Palaa hakutuloksiin