Julkaistu: 19.09.2023

Alli 97v

Muu tuettu asuminen, Keski-Pohjanmaa


Arjen kuvaus

Istun päivisin enimmäkseen pyörätuolissa. Minun jalkani ei kanna. Se on vaikea hyväksyä. Minulla on pyörätuolin liikkumiseen apuvälineenä tarttumapihdit. Sillä saan annettua vauhtia. Pystyn siirtyä itsenäisesti vuoteeseen. Aamulla hoitaja tulee tarvittaessa auttamaan, kun siirryn pyörätuoliin. Soitan apua ranteessani olevalla hälytyspainikkeella. Apu on lähellä ja se tuo turvallisuutta.

Pärjään itse aamutoimissa. Yritän tehdä mahdollisimman paljon itse. Haluaisin, että hiuksiini laitettaisiin useammin rullat. Itse en saa laitettua. Pyydän hoitajia laittamaan rullat. Heillä on usein aika kiire, mutta kyllä he ovat aina rullat laittaneet. Olen tyytyväinen, kun minulla ei ole kipuja. Päivät ovat samanlaisia. Syödään, juodaan ja liikutaan mitä pystyy. Se on nyt tämmöistä elämää ja se on hyväksyttävä. Aikansa kutakin.

Lähipiiri

Minulla on kaksi lasta. Heillä on lapsia. Silloin tällöin he tulevat täällä käymään. He tuovat aina jotain syömistä. Käydään heidän kanssaan ulkoilemassa.

Digitaaliset laitteet

Minulla on näppäimillä oleva kännykkä. Käyttäminen onnistuu. Ottaa vain luurin käteen, niin kuin ennenkin. Koen, että digitaaliset laitteet on hyvä olla olemassa. Palvelut ovat paremmin saatavilla.

Asuminen

Olen asunut täällä muutaman kuukauden. Kyllä tämä menee, kun yksin en pärjää kotona. Minulla on oma huone, jossa on vessa ja suihkutilat. Täällä saa oman rauhan. Voin mennä lepäämään, kun siltä tuntuu. Yhteisessä tilassa joskus juttelen toisten asukkaiden kanssa.

Elämän käännekohdat

Olen tehnyt paljon käsitöitä. Nykyään minua ei huvita tehdä käsitöitä. En halua ajatella tätä aihetta enempää.

Lopuksi

Arkeni on tasaista. Tässä vain ollaan ja mennään päivä kerrallaan.


Palaa hakutuloksiin