Julkaistu: 01.01.1970

Aarne 83v

Palvelu- tai senioritalo, Uusimaa


Arjen askareet

Päivä alkaa klo 4.40, teen aamupalan ja luen uutiset, sitten ulkoilen klo 5-6 maissa. Teen vielä toisen 2 km kävelylenkin aamukahdeksalta, jolloin mukana on pari lenkkikaveria. Mennään kahville alas yhdeksältä, luen toisen lehden. Lounaan jälkeen pidän päivälevon, jonka jälkeen menen päivälenkille. Uutiset tulee katsottua myöhemmin ja illemmalla keittelen iltakahvit ja syön iltapalan. Joskus katselen TV:tä, nukkumaan menen iltayhdeksän aikoihin.

Käyn sauvakävelemässä ja kuntosalilla, syön terveellisesti, ja olen pysynyt kunnossa ja terveenä. Lähden kohta Thaimaaseen pojanpojan kanssa kolmeksi viikoksi, golfaan ja pelaan pingistä. Mielihyvää tuo sosiaalinen kanssakäyminen ja tunne, että elää omassa kodissa. Terveys ja hyvä ravinto on tärkeitä, samoin ulkoilumahdollisuudet. Täällä on paljon virikkeitä ja kulttuuritapahtumia, musiikkia ja muita kulttuuriaiheisia ohjelmia, mutta hartaushetket vetävät täällä palvelutalossa enemmän porukkaa kuin kulttuuritapahtumat.

Asuminen

Vaimoni sairastui 5-6 vuotta sitten ja toimin omaishoitajana kolme vuotta, kunnes vaimo muutti palvelutaloon pari vuotta sitten. Muutin itsekin tänne noin vuosi sitten, vaimoni kuoli muutama kuukausi sitten. Asun nyt yksin 3h+k asunnossa palvelutalossa, joka tuntuu kodilta, kun omat huonekalut ja muut tavarat ovat täällä. Käyn maalla joka toinen viikko aina parin päivän ajan.

Täällä kaikki on lähellä, apukello ja apu jos tarvitsee. Haluan päättää itse asioistani ja olen tehnyt hoivatestamentin. Kesäpaikka maalla on tärkeä.

Palvelut ja liikkuminen

Ruokakauppa ja apteekki on lähellä, käyn kahdesti viikossa vaimon haudalla. Saan kaikki päivittäispalvelut täältä palvelutalosta, tyttärenpoika hoitaa pankkiasiat netin kautta.

Tärkeät henkilöt

Perhe eli lapset ja lapsenlapset ovat tärkeitä. Palvelutalossa on laaja ystäväpiiri, vanhoista työkavereista hengissä on vain muutama. Vanhempi veli on vielä hengissä, ja yhteyttä pidetään ystävien ja sukulaisten kanssa puhelimella, tekstiviesteillä, sähköpostilla ja tapaamisilla.

Elämän käännekohdat

Ylioppilaaksi pääsy ja valmistuminen yliopistosta. Ensimmäinen työpaikka, jossa tein pitkän uran. Naimisiinmeno, perheen perustaminen ja kodin ylläpito. Vaikka on ollut vaikeuksia elämässä, pystytään hoitamaan asiat.

Digitaaliset älylaitteet

Käytän doro-puhelinta ja sähköpostia, pankkipalvelut hoituvat netissä tyttärenpojan avustuksella. Laitteet ovat hyviä, mutta jos löytyy hyvä ihminen, se on parempi.


Palaa hakutuloksiin